Hoe een teek verwijderen zonder tekentang?

Het is zeker mogelijk om een teek te verwijderen zonderen hulpmiddelen. Dus hoe een teek verwijderen zonder tekentang? Dat leggen wij hieronder uit. Hiervoor maak je alleen gebruik van je nagels. Het is belangrijk dat je de stappen goed volgt, als je de teek foutief verwijderd kan dit grote problemen veroorzaken! Neem de instructies hieronder dus goed door voor je start met verwijderen!

Hoe een teek verwijderen zonder tekentang?

Je kan de teken dan verwijderen met je nagels. Door je nagels zo dicht mogelijk tegen de huid aan te zetten. Bij voorkeur maak je gebruik van een tekenpen, maar snelheid bij het verwijderen van teken is geboden. Dus mocht er geen tekenpen in de buurt zijn gebruik dan je nagels.

Het is belangrijk dat je je nagels zo dicht mogelijk tegen de huid aanzet. Ook is het belangrijk dat je zorgt dat je het lichaampje van de teek niet fijn knijpt. De teek zal zichzelf dan weer leegmaken in de huid en dat verhoogt de kans op infecties!

Zet je nagels dus goed dicht tegen de huid en trek voorzichtig de teek er uit, maak hierbij geen draaiende beweging.

Hoe een teek verwijderen zonder tekentang

Na het verwijderen.

Na het verwijderen is het belangrijk om de plek goed in de gaten te houden. Het zijn zijn dat de teek infecties bij zich droeg die hij nu in het lichaam heeft overgebracht. Op de pagina “Ziekte van Lyme” leggen we meer uit over de infecties die je kunt oplopen en hoe je kan voorkomen dat je een infectie oploopt door een teek. Een goed artikel om dus na het verwijderen even door te nemen.