Naar de huisarts na tekenbeet

Mocht u één van onderstaande klachten hebben ga dan zeker Naar de huisarts na een tekenbeet! We beschrijven de klachten hieronder zo uitgebreid mogelijk. Mocht u alsnog vragen hebben over onderstaande (bijvoorbeeld iets is niet duidelijk) bel dan met de assistente van uw huisarts!

Verkleuring van de huid

U dient de plaats van de tekenbeet voor drie (3) maanden in de gaten te houden! De plek van de beet kan namelijk in die tijd nog verkleuren.

Maar ook bij Koorts en eventueel spier- en gewrichtspijn in de eerste weken na een tekenbeet kunnen symptomen zijn dat er iets mis is. Dan is het ook zeker belangrijk dit verder met de huisarts (of assistente) te bespreken.

Waarom naar de huisarts na tekenbeet

Het kan zijn dat deze klachten een eerste uiting zijn van de ziekte van Lyme. Vandaar dat het belangrijk is om contact op te nemen met de huisarts.

Het eerste signaal van de ziekte van Lyme zijn vaak ringen of schijven die op de huid zichtbaar zijn. Meer hierover staat op onze info pagina over de ziekte van Lyme. Neem deze pagina (ook als er nog geen spraken van is) goed door! De informatie op deze pagina kan in een later stadium altijd nog van pas komen!

Naar de huisarts na tekenbeet

Controleren teken

Het controleren op teken is erg lastig, zeker omdat teken bij het begin maar 1 tot 3 millimeter groot zijn! Ze groeien als ze vastzitten op je lichaam doordat ze zich vol zuigen met bloed. Helaas kunnen hier ook infecties bij komen. Over hoe je jezelf moet controleren op teken en hoe je ze kan herkennen hebben we een aparte pagina gemaakt. Hier leggen we op uit hoe je teken kan herkennen.

Het is belangrijk dat als je op plekken bent geweest waar veel teken zijn je zorgvuldig jezelf controleert op teken.