Teek verwijderen Kind

Om een teek te verwijderen bij een Kind ga je het zelfde te werk als bij alle andere personen en dieren die teken kunnen krijgen. Hieronder leggen we kort uit hoe je een teek het beste kunt verwijderen.

Niet draaien tijdens Teek verwijderen bij Kind!

Het is belangrijk dat je de teek er in één rechte beweging uit trekt. Plaats de tekenpen / tekentang goed tussen de huid en de teek en trek deze in één rechte beweging naar boven.

Gebruik van een pincet

Het wordt afgeraden om een pincet te gebruiken. Het gevaar zit hem daarbij in het lichaam van de teek. Als je deze namelijk indrukt met de pincet “schrikt” de teek en spuugt hij zijn maaginhoud in uw kind.

Als de de teek hard indrukt druk je met de pincet de hele teek leeg, met als gevolg dat de maaginhoud van de teek in het lichaam komt. Hiermee vergroot je de kans op de ziekte van Lyme. Uitkijken dus!

Kan je zeep of alcohol gebruiken?

Het gebruik van zeep en alcohol moet je zeker niet doen! Hierdoor krijgt de teek geen lucht meer of stikt hij zelfs. De teek zal hierdoor niet loslaten en zelfs zijn maaginhoud legen in het lichaam van uw kind. Ook dit zorgt voor een verhoogde kans om ziekte van Lyme op te lopen! Erg gevaarlijk dus!

Teek verwijderen Kind