Teek verwijderen met pincet

Hoe te verwijderen?

Je wilt een Teek verwijderen met pincet? Als je een teek verwijderd met een Pincet is het belangrijk dat je de teek zo dicht mogelijk op de huid vastpakt met de pincet. Het maakt hierbij niet uit wat voor soort pincet het is (met of zonder punt) zolang je de teek maar goed vast kunt pakken (zo laag mogelijk bij de huid).

LET OP: Indien je gebruik maakt van een pincet is het belangrijk dat je zorgt dat je het lichaampje van de teek niet kapot maakt! Dit kan gevaarlijk zijn. Vandaar dat tegenpennen ook zijn uitgevonden. Gebruik je wel een pincet wees dan extra voorzichtig! Mocht je het lichaam van de teek wel raken, bestaat er een kans dat de teek zichzelf leeg maakt. Dit verhoogt de kans op infecties!

Maak vervolgens een ronddraaiende beweging tot de teek van het lichaam is losgekomen.

Teek verwijderen met pincet

Na het Teek verwijderen met pincet

Na het verwijderen van de teek is het belangrijk om de plek minimaal drie maanden goed in de gaten te houden! Het kan namelijk zijn dat de teek ziektes zoals de ziekte van Lyme heeft overgebracht! Het kan dus zijn dat er rode ringen rond de plek van de tekenbult tevoorschijn komen.

Om dit goed in de gaten te houden moet je de plek en tijd onthouden. Als tip geven wij mee om een foto te maken van de plek waar de teek heeft gezeten. Dit kan je bijvoorbeeld doen vanaf een afstandje en dan de plek met de vinger aanwijzen.

Zo heb je een duidelijk overzicht van waar de teek precies heeft gezeten. Ook bewaard de foto direct de tijd en datum dat deze is genomen. Zodat u weet waneer de drie maanden voorbij zijn.

In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat er symptomen komen na drie maanden.

Kan een teek onder je huid gaan zitten?

Ja dat is zeker mogelijk! Een teek kan zichzelf ingraven in je lichaam. Natuurlijk gaat het lichaam er vervolgens alles aan doen om de teek er weer uit te werken. Daarnaast zal de teek geen lucht meer krijgen en stikken (een teek is ook een dier). De kans dat een teek dit zou doen is super klein.