Teek verwijderen met zeep

Teek verwijderen met zeep kan dat? Het antwoord hierop is nee! Het is niet mogelijk om met zeep een teek te verwijderen! Sterker nog je krijgt er grote problemen door als je het wel probeert te doen met zeep!

Wat gebeurd er als ik een teek verwijder met zeep?

Als je een teek probeert te verwijderen met zeep kunnen er verschillende dingen gebeuren. De teek vindt het niet fijn om met zeep ingesmeerd te worden. Dit gaat namelijk irriteren bij de teek. Hierdoor produceert een teek extra speeksel (die vol kan zitten met ziekteverwekkers) of zelfs zijn hele maaginhoud in je lichaam legen (braken). Hier kunnen ook veel ziekteverwekkers mee het lichaam in komen zoals de ziekte van Lyme.

Teek verwijderen met Nagellak of Alcohol?

Dit geeft het zelfde effect als het verwijderen met zeep. Erg gevaarlijk dus! Ook deze producten vindt een teek niet fijn, en gaat hiervan of meer speeksel aanmaken of in het ergste geval zelfs braken. Waarna verschillende ziekteverwekkers het lichaam in kunnen komen.

Conculsie Teek verwijderen met zeep

De conclusie van een Teek verwijderen met zeep zeep of andere producten dan een tekentang of pincet? Niet doen! Het helpt niet de teek los te krijgen en zorgt er alleen maar voor dat je meer kans krijgt een infectie op te lopen! Gewoon netjes een tang gebruiken dus!

Hoe dan wel?

Op de pagina “Een teek verwijderen” leggen we je dit uit! Het beste is om een teek te verwijderen met een speciale tekentang. Het verwijderen met een pincet (of met de nagels) kan ook, maar is wel een stuk gevaarlijker. Hierbij is het belangrijk dat je het lichaam van de teek niet indrukt. Hier leggen wij op de pagina Teek verwijderen zonder tekentang meer uit. Lees deze beschrijving ook even goed door voor je aan de slag gaat met het verwijderen van een teek!

Teek verwijderen met zeep

Conclusie

Uiteindelijk blijft er over wat het meest voor de hand ligt een Teek verwijderen met een tekenpen. Met een Pincet is ook mogelijk, alleen een stuk lastiger. Je moet daar namelijk bij zorgen dat je het lichaam niet indrukt. Als je dat doet zal de Teek “over zijn nek gaan”. Dit heeft als gevolg dat hij zijn maaginhoud in jou lichaam spuugt. Hierdoor kan je weer een grote kans krijgen om de Ziekte van Lyme op te lopen.