Teken in de Winter

In de winter heb je er niet zo veel last van, dat komt doordat teken dan in winterslaap gaan. Maar de laatste jaren begint dat steeds meer te veranderen. We zien steeds meer Teken in de winter, zorgwekkend!

Zachte winters

We krijgen steeds meer zachte winters, waarbij een winter meer op de herfst begint te lijken. Teken houden een winterslaap als het onder de 5 graden wordt. Dan zijn de teken niet meer actief. Nu we steeds zachtere winters hebben is de kans om teken in de winter op je lichaam te krijgen dus een stuk groter!

Verhoogde kans op Lyme

De kans dat iemand de Ziekte van Lyme oploopt wordt ook een stuk groter in de winter. Zo is ook te merken op de website van Tekenradar.nl. We checken ons namelijk een heel stuk minder in de winter. Dit zorgt ervoor dat we een grotere kans hebben op de ziekte van Lyme.

Activiteit Teken in de Winter

De grootste activiteit van teken is in de maanden april tot september. Vanaf maart zie je het aantal teken al toenemen, maar het gaat pas echt los vanaf april. Door de zachte winters wordt het nu ook steeds meer in de winter.

De teek wordt actief vanaf een temperatuur van ongeveer 10 graden. Vandaar dat ze ook het meest actief zijn in de maanden april tot september.