Wat doen na teek verwijderen?

Wat moet je precies doen na teek verwijderen? Lees onderstaande stappen goed door, zodat je zeker weet dat je de juiste dingen allemaal doet. Ben je benieuwd of je het mag schoonmaken met Alcohol? Dat lees je ook hieronder!

De teek goed verwijderen.

Natuurlijk start je eerst met het goed verwijderen van de teek. Zo is het de bedoeling dat je de teek goed verwijderd. Belangrijk hierbij is dat je de teek niet indrukt! Als je dit doet zal de teek zijn maaginhoud in jou uitspugen en heb je een grotere kans op besmettingen. Bekijk voor de juiste wijze onze tips.

Desinfecteren

Nadat je de teek hebt verwijderd kun je het beste de plek van de tekenbeet desinfecteren met Betadine of Alcohol van 70%.

3 maanden lang checken

Daarnaast is het belangrijk om ook altijd de plaats van de beet goed te onthouden! Dit kan je doen door er bijvoorbeeld een foto van te maken. Het is namelijk belangrijk de plek van de beet de komende 3 maanden goed in de gaten te houden.

Rode vlekken of ringen

Het is belangrijk de plaats goed in de gaten te houden voor minimaal 3 maanden. Als er rode vlekken of ringen ontstaan ga dan direct naar de huisarts! Dit kunnen syndromen zijn van Ziekte van Lyme.

Teek door WC spoelen

Er bestaan verschillende theorieƫn waarom je teken niet door de wc mag spoelen. Zo zijn er op internet verhalen te lezen van teken die via de rand van de WC weer terug omhoog gelopen zijn.

Andere geven aan dat teken het kunnen overleven als je ze door de WC spoelt en zo op ratten kunnen komen die ziektes weer verder kunnen verspreiden. Andere zeggen weer dat ze bij het verwerken van afvalwater moeilijk te bestrijden zijn.

Uit onderzoeken die online te lezen zijn komen ook verschillende resultaten. Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag te vinden.

De makkelijkste manier is nog altijd om de teek tussen een stuk plakband te doen, dit aan te drukken en vervolgens buiten weg te gooien.